Een mooi en gezond gebit voor iedereen, dat is ons doel!
Implantologie

Een implantaat is een kunstwortel, gemaakt van titanium of zirconia, die als een schroef in het kaakbot van uw kaak wordt geplaatst. Op het implantaat kan vervolgens een kroon, brug of klikgebit worden geplaatst. Wanneer u één tand of kies mist, wordt er doorgaans ook één implantaat met kroon geplaatst. Ontbreken er meerdere tanden of kiezen langs elkaar dan worden er meerdere implantaten voor brug tanden geplaatst. Ook het plaatsen van een klikgebit kan een mogelijkheid zijn. Daar waar tanden of kiezen ontbreken, kan een implantaat u een verzorgde uitstraling geven en de kauwfunctie herstellen.

Het implantaat is een sterke basis voor een kroonbrug, of kunstgebit.

 

 De behandeling

Ieder gebit is anders en het aanbrengen van een implantaat is daarom binnen de tandheelkunde altijd maatwerk. In uw behandelplan leggen we gedetailleerd vast wat uw wensen zijn ten aanzien van uw gebit en/of implantaten. Vanuit onze expertise adviseren wij u graag of het aanbrengen van een implantaat voor kroon of brug in uw geval de beste oplossing is. Wordt een behandeling gestart dan zorgen wij er als tandarts voor dat de behandeling zo comfortabel mogelijk verloopt. Het plaatsen van een implantaat door onze implantoloog gebeurt daarom vaak onder lokale verdoving. Na de behandeling kunt u mogelijk wat napijn ervaren. Meestal verdwijnt deze pijn binnen enkele dagen. Om optimale mondzorg na de behandeling te realiseren en problemen zoals ontstekingen te voorkomen, voorzien wij u na iedere behandeling graag van een persoonlijk advies over het verzorgen van uw gebit.

 

AMSJI

Een AMSJI (Additively Manufactured Subperiosteal Jaw Implant) is een zeer goede oplossing voor mensen zonder tanden in de bovenkaak die te weinig bot hebben om klassieke implantaten te kunnen plaatsen.

AMSJI bestaat uit 2 op maat gemaakte implantaten (roze gedeelte) die onder het tandvlees worden geschoven en hogerop de kaak worden vastgezet met schroefjes op plaatsen waar wel voldoende bot is. De beide implantaten worden onderling van links naar rechts verbonden met een steg (grijze deel) waarop tijdens de plaatsing al een tijdelijke prothese wordt geplaatst.

Het proces:

  1. Uw medische geschiedenis zal vóór de behandeling worden besproken. Neem indien van toepassing een recente medicatielijst mee. Tijdens dit consult zal de implantoloog het concept uitleggen en risico’s en voordelen met u bespreken.
  2. Er wordt een CT scan uitgevoerd met de prothese op zijn plaats en met de tanden in contact. Daarnaast wordt er een mondscan gemaakt van de prothese en met de prothese op zijn plaats. Met de scangegevens zal CADskills uw implantaat ontwerpen.
  3. De behandeling kan plaatsvinden onder lokale anesthesie. Deze behandeling zal ongeveer in 2,5 uur worden uitgevoerd. De tijdelijke prothese wordt direct na de behandeling op de implantaten bevestigd. Tijdens de intake wordt u uitgelegd waarmee u nadien rekening dient te houden.

             

 

Wordt een implantaat voor kroon of brug vergoed?

Raadpleeg uw polis om te beoordelen of een kroon, brug of kunstgebit in uw geval wordt vergoed. Uw vergoeding voor implantaten is afhankelijk van uw (aanvullende) tandverzekering.

Maak een afspraak!
Wilt u een afspraak maken? Bel naar onze tandartspraktijk of vraag online uw afspraak aan. Wij nemen op korte termijn contact met u op voor het inplannen van uw tandartsbezoek.

Gezonde tanden, sterke keuze!

Waarom kiezen voor ons? Binnen Roer Mondzorg en Tandartspraktijk Postert komt jarenlange ervaring samen in een eigentijdse tandartsenpraktijk voor jong en oud.

Tijd voor jou

Iedere patiënt krijgt tijd en aandacht. Wij zorgen dat de behandeling in alle rust wordt uitgevoerd.

Van melkgebit tot kroon

Een gezond gebit voor iedere leeftijd. Kindertandheelkunde, tanden bleken of een kroon? Elke levensfase vraagt een kundige behandeling in een vertrouwde sfeer.

In een dag klaar!

(Implantaat)Kronen, bruggen, facings, bleekmallen en knarsplaten en hebben bij ons geen lange wacht- of levertijden. Met een digitaal laboratorium in eigen huis kunnen we u binnen 1 dag helpen.

Actuele kennis en innovaties

Ontwikkelingen binnen de tandheelkunde volgen wij op de voet. Alleen met actuele kennis en de nieuwste apparatuur kunnen we u van meerwaarde zijn.

Inschrijven

We kijken er naar uit om u te mogen helpen!

Geboortedatum:

Inschrijven

We kijken er naar uit om u te mogen helpen!
Geboortedatum: