Zoeken
ZOEKEN

Implantologie

Het implantaat

Het implantaat bestaat uit een schroefvormige kunstwortel van titanium. Titanium is een zeer sterk materiaal dat het lichaam goed verdraagt. Bij Dooper Tandartsen gebruiken uitsluitend implantaten van de hoogste kwaliteit die uitvoerig getest zijn en voldoen aan alle eisen. Welk implantaat er gebruikt wordt wordt voorafgaande aan de behandeling met u besproken. Na de behandeling krijgt u tevens ook een (implantaat)paspoort mee waar alle gegevens van het implantaat dat bij u gebruikt is in te vinden zijn.

Na de behandeling

Na het plaatsen van een implantaat krijgt u uitgebreide instructies over hoe u de genezing zal plaats vinden en waar u rekening mee dient te houden.

Een implantaat is een kunstwortel die in uw kaak geplaatst kan worden. Op het implantaat kan een kroon of een brug worden geplaatst. Het implantaat kan een mooie oplossing zijn voor een tand die verloren is gegaan of bijvoorbeeld nooit is aangelegd. Ook kunnen implantaten een uitkomst bieden door als ‘ankers’ te dienen voor een prothese (zie ook: klik-prothese). Implantaten zijn een goede investering voor het herwinnen van uw natuurlijke en zorgeloze lach. U kunt uw behandelend tandarts om advies vragen.

implants

De behandeling

Het plaatsen van een implantaat wordt gedaan door een ervaren tandarts- implantoloog, Het implantaat wordt geplaatst onder lokale verdoving. Zodra de verdoving werkt maakt de tandarts een opening in het tandvlees, en zal hij vervolgens het implantaat in uw kaakbot bevestigen. Nadat het implantaat geplaatst is hecht de tandarts het tandvlees dicht. Er wordt in deze fase nog geen vaste voorziening (kroon/brug/klikprothese) op het implantaat geplaatst, omdat dit genezing kan remmen.